Podcasts zijn de perfecte manier om onderweg meer over het fertiliteitstraject te leren. Op deze pagina vind je meerdere medische podcasts. In deze podcasts gaan fertiliteitsartsen en gynaecologen dieper in op specifieke thema’s. Luister ze allemaal!

Het belang van AMH bepalingen

Anti-Mullerian Hormoon (AMH) speelt een belangrijke rol bij de groei en rijping van follikels in de eierstokken. Het bepalen van de hoeveelheid AMH in het bloed geeft een beeld van de follikelvoorraad in de eierstokken bij vrouwen. Prof. dr. Joop Laven gaat hier tijdens deze podcast dieper in op het belang van de AMH bepaling.

Fit for IVF podcast

Daphne van Fit For IVF gaat in gesprek met IVF-arts en leefstijlcoach Elke Struiwig. Elke vertelt over de verschillen in de fertiliteitszorg tussen Nederland en het buitenland. Zijn je kansen in het buitenland groter? Waarom kiezen we in Nederland voor protocollaire fertiliteitszorg en hoe werkt dat in de praktijk?

Misvattingen over PCOS met Joop Laven

Heb jij geen eisprong en kom jij al aan ‘van de lucht’? Dan is de kans aanwezig dat je het polycysteus ovariumsyndroom – oftewel PCOS – hebt. Maar dat wil niet zeggen dat je niet zwanger kunt raken, integendeel. In deze podcast legt Prof. dr. Joop Laven, gynaecoloog en hoofd van de afdeling Voortplantingsgeneeskunde uit waarom PCOS geen belemmering hoeft te zijn om je kinderwens op te geven.

‘Dat je onvruchtbaar bent als je PCOS hebt, moet echt van de radar. Vrouwen met PCOS zijn gewoon vruchtbaar. Als je goed reageert op de medicatie, dan krijgt 80% van de vrouwen een regelmatige eisprong en raakt 50% van hen vrij vlot zwanger.’

Mocht je, na het beluisteren van deze podcast, nog vragen hebben, stel ze aan je arts of download de app AskPCOS. Daarin vind je nog meer informatie over PCOS.

Meer infotainment.

Bekijk hier onze leerzame animaties en andere podcastseries.