Vind jij het ook zo heerlijk om te wandelen en tegelijkertijd een podcast te luisteren? Op deze pagina vind je podcasts over het soms moeizame traject om zwanger te worden. Onderstaande podcasts zijn vaak maar één aflevering van een hele serie podcasts, terug te vinden op je favoriete podcast kanaal.

  • Podcast FertiForum

In de podcastserie van FertiForum gaat presentatrice Selma van Dijk in gesprek met Else, Sem en Joëlle over hun ervaringen met het fertiliteitstraject. In deze aflevering bespreken ze hun eerste ervaringen in het ziekenhuis, het inwendig onderzoek en jezelf de eerste keer injecteren. ‘Ik ben niet gewend geraakt aan het prikken, maar was wel trots op mezelf.’

Deze podcastserie is ontwikkeld door Ferring Nederland in samenwerking met patiëntenorganisatie Freya.

Of beluister via deze pagina alle afleveringen
  • Podcast Eitje

Podcastmaakster Malou van der Starre probeert als single dertiger invulling te geven aan haar kinderwens. Ze vindt het al een hele stap om het alleen aan te gaan, zo zag ze het niet voor zich. En dan blijkt het ook nog eens niet zomaar te lukken. Tijdens haar zoektocht spreekt ze met vrienden en bekenden die ook merken dat het krijgen van kinderen geen vanzelfsprekendheid is.

  • Podcast Fit for IVF

Daphne van Fit For IVF gaat in gesprek met IVF-arts en leefstijlcoach Elke Struiwig. Elke vertelt over de verschillen in de fertiliteitszorg tussen Nederland en het buitenland. Zijn je kansen in het buitenland groter? Waarom kiezen we in Nederland voor protocollaire fertiliteitszorg en hoe werkt dat in de praktijk?

  • Podcast Erasmus MC In Opname

Heb jij geen eisprong en kom jij al aan ‘van de lucht’? Dan is de kans aanwezig dat je het polycysteus ovariumsyndroom – oftewel PCOS – hebt. Maar dat wil niet zeggen dat je niet zwanger kunt raken, integendeel. In deze podcast legt Prof. dr. Joop Laven, gynaecoloog en hoofd van de afdeling Voortplantingsgeneeskunde uit waarom PCOS geen belemmering hoeft te zijn om je kinderwens op te geven.

‘Dat je onvruchtbaar bent als je PCOS hebt, moet echt van de radar. Vrouwen met PCOS zijn gewoon vruchtbaar. Als je goed reageert op de medicatie, dan krijgt 80% van de vrouwen een regelmatige eisprong en raakt 50% van hen vrij vlot zwanger.’

Mocht je, na het beluisteren van deze podcast, nog vragen hebben, stel ze aan je arts of download de app AskPCOS. Daarin vind je nog meer informatie over PCOS.

  • Wiesje Podcast

Wiesje heeft een IUI traject achter de rug en kijkt vol verwachting uit naar haar IVF-traject. Tijdens deze podcast deelt ze tips om zo goed mogelijk een fertiliteitstraject door te komen. ‘Wees extra lief voor jezelf, doe geen dingen die anderen van je verlangen maar ga uit van wat jij nodig hebt.’

  • Podcast Lotte – Als zwanger worden niet vanzelf gaat

In deze aflevering vertelt Lotte over haar eigen ervaringen tijdens het fertiliteitstraject. Wat gebeurde er allemaal, wat vond ze prettig, wat was minder fijn en zijn er dingen die ze gemist heeft in deze periode?

  • Podcast Fit for Fertility

Rika van Fit for fertility legt in deze aflevering uit hoe je met goede voeding en leefstijl je je eicel- en zaadcel kwaliteit kunt verbeteren.

  • Freya Podcast

Hoe zorg je ervoor dat je een team blijft met je partner? Hoe ga je om met het verdriet van jezelf én je familie? En vrienden, hoeveel ruimte is daar voor jou om jezelf te kunnen zijn? Jeanet praat hierover met Margo en Annemarleen.